We hebben Ei #50 gehaald! Het Favorietennummer is een feit. We hadden het lang niet altijd gedacht, maar het is toch echt zo. Hoe het begon met Ei, lees je in het interview met oprichter Jasper de Bruin, hoe het verder gaat lees en zie je in dit nummer.

In deze lustrumeditie wilden we natuurlijk graag reflecteren op al die nummers Ei. Hierom heeft de redactie en het bestuur favoriete bijdragen uit oude nummers gekozen. Deze favorieten brengen we in #50 – Het favorietennummer opnieuw onder de aandacht, én we hebben de makers ervan gevraagd om een reflectie. Want Ei is een tijdschrift dat ontwikkeling wil stimuleren, en zo hopen we daar een héél klein inkijkje in te geven. De makers hebben allemaal hun eigen manier gekozen om die ontwikkeling te laten zien: soms een woordelijke uitleg, soms door het oude werk(de favoriet) te tonen naast nieuw werk, soms door een tekst te schrijven bij een voor dit doel gemaakte illustratie.

Zoals wel vaker lukten er dingen ook niet:  Joren Joshua lukte het spijtig genoeg niet, we hebben voor hem een vervanger gevonden in de vorm van een strip van Jelmer Konjo: een favoriet in opkomst, want zijn werk siert Ei het laatste jaar regelmatig. Ook Pauline Sparreboom haar bijdrage bleef helaas achterwege. We zouden #50 nooit gehaald hebben als we ons door dat soort dingen op de kop lieten zitten. Die open plek vullen we dan ook graag met een bijdrage van een van jullie!  Stuur een gedicht in op basis van Lisa-Marie van Barnevelds illustratie en verover een plekje in Ei #50.

Lees en bekijk deze vijftig nummers Ei! We horen graag jullie reacties, jullie favorieten en ontvangen graag jullie gedichten bij de illustratie van Lisa-Marie op tijdschrifteitekst@gmail.com