Op Dierendag 2016 besloten we dat Ei #53 uitstellen als thema zou hebben. Ik schreef in een wordbestandje alvast een flauwe grap op, iets met uitstellen en het schrijven van deze editorial. Dat het lot toesloeg had met zo’n thema geen verrassing moeten zijn. Ei was vanaf het begin van dit jaar alleen met veel herladen, bidden en geluk te bereiken. Tot zelfs dat doorzettingsvermogen niet meer hielp en de website compleet uit de lucht was. Zou Ei #53 een performance act van onze falende website blijven?
Dat je deze editorial nu toch leest is te danken aan heel veel hard werk achter de schermen. We zijn vooral veel dankbaarheid verschuldigd aan de websitebouwer, die ervoor gezorgd heeft dat we nu toch online zijn.
Dat uitstellen niet alleen iets is dat wij noodgedwongen moesten doen is te zien in het proza van Milou Voskuilen. In deze editie publiceren wij twee van haar verhalen. In ‘De vondeling’, stelt de protagonist haar vertrek uit. Komt van uitstel afstel? In het tweede verhaal, ‘Pulp’, draait de echtgenoot van de hoofdpersoon om de hete brei heen.
Hester van Beers publiceerde eerder in Ei #47 en afgelopen maart kwam haar debuutbundel ‘Het einde van de roltrap’ uit. Speciaal voor ons schreef ze het gedicht ‘Ei’ over uitstelgedrag in de natuur.
Annegien van Doorn onderzoekt in haar werk het banale, het alledaagse en het voor de hand liggende. In haar film ‘6 Maria’s in Blue’ laat ze ingepakte bomen zien die staan te wuiven in de wind, wachtend op warmere tijden. Door de gebeurtenis te isoleren transformeert zij de alledaagse situatie om tot een absurdistisch schouwspel. Maaike Fransen ontwikkelde na haar afstuderen een extreme verzameldrift waarmee ze autonoom werk maken uitstelde. Haar verzameldrift wist ze uiteindelijk om te zetten in de prachtige parade ‘HOARDING (DIS)ORDER’, waarin surreële kostuums met zeldzame toegepaste materialen – zoals ballonnen en frietvorkjes – je doen verwonderen.
Van uitstel is dus beslist geen afstel gekomen in Ei #53. Klik snel door naar de bijdragen van onze makers. Ze hebben al lang genoeg moeten wachten!
Dit nummer van Tijdschrift Ei werd gemaakt door de redactieleden Mathilde Drooger, Suzan Enzerink, Marieke de Groot, Tova Lindt, Tjobo Kho, Arin Koreman en Annosh Urbanke.