Ik ben Arjan Elenbaas, tekenaar. Toen ik zag dat een van mijn balpentekeningen helemaal verbleekt aan de muur hing bij een koper, werd me duidelijk dat ik naar een andere techniek moest zoeken. Ik wil geen kat in de zak verkopen, maar een houdbaar product. Daarnaast wilde ik graag tekeningen betaalbaar aanbieden, zonder in te leveren op arbeidsintensiviteit. Zo besloot ik in 2013 een cursus zeefdrukken te doen en dat heeft me niet meer losgelaten. Sindsdien ben ik tekenaar én zeefdrukker. Of zeefdruk-kunstenaar.
Vandaag zou in kunstuitleen de Bevelanden in Goes een expositie openen. In deze tentoonstelling wilde ik het resultaat van zes jaren toewijding aan de zeefdruktechniek laten zien.
Jaren waarin formaat regelmatig wisselde, waarin ik experimenteerde met inkt en transparantie en waarin het aantal drukgangen (kleuren) zich letterlijk opstapelden. Deze expositie is om bekende redenen uitgesteld. Het goede nieuws is dat, zodra de expositie door kan gaan, er nóg meer werk te zien gaat zijn.

Tot die tijd krijgen jullie hieronder alvast een voorproefje.