Schrijfwedstrijd

We hebben een winnaar! Nicole Kaandorp wint met ‘Eén loonstrookje’ de eerste prijs van de Tijdschrift Ei schrijfwedstrijd i.s.m. Eva en Renee Kelder. Hieronder de top tien.

In Ei #46 – Geen zin is de top drie te lezen.

  1. Nicole Kaandorp met ‘Eén loonstrookje’
  2. Corelie de Jong met ‘Ouderavond’
  3. Stans Lutz met ‘Geen zin’
  4. Theone Joostenz met ‘Hop, hop, dalli, dalli’
  5. Thomas van Huut met ‘Vlucht DK612’
  6. Annekée Cuppers met ‘Nieuwe stiften’
  7. Gert-Jan van den Bemd met ‘De Flexwerker’
  8. Karin Goudriaan met ‘De man die weer man werd’
  9. Bjarne Donderdag met ‘Maar’
  10. Jante Wortel met ‘Tante Caro’

Geen zin in elkaar verdringende uitgeverijen, paparazzi, dwepende fans, Matthijs van Nieuwkerk aan de lijn, afgeladen signeersessies, uitbetaling in drankbonnen, een P.C. Hooft-prijs of elk jaar weer die speculaties over de Nobelprijs? Doe dan niet mee met onze schrijfwedstrijd, in samenwerking met de schrijvende en coachende zusjes Eva en Renee Kelder.

Mocht je wel lijden aan de beroemdheidsziekte: stuur voor 17 februari een verhaal naar tijdschrifteitekst@gmail.com ovv ‘wedstrijd’. Het verhaal mag maximaal 1500 woorden tellen en dient geïnspireerd te zijn op deze illustratie van Joren Joshua.

Geen zin - Joren Joshua

Geen zin – Joren Joshua

De top drie krijgt een publicatie in Tijdschrift Ei. Daarnaast valt er een uitgebreid schrijfrapport te winnen. Dit rapport wordt verzorgd door de redactie van Ei – ervaren lezers en redacteuren die weten hoe een publicabel verhaal eruit dient te zien – en door de zusjes Kelder, beiden auteur en schrijfdocent. Dit rapport is niet alleen van toepassing op het ingestuurde verhaal, maar kan je ook helpen in je verdere schrijfcarrière. Verder krijgt de winnaar het boek Mosterd voor de maaltijd van Marit van Ekelenburg en Leonardo Pisano, over hoe dialogen te schrijven.


Klik hier voor meer informatie over Eva en Renee Kelder en hun schrijfworkshops.

En hier voor meer over Joren Joshua.