Crowdfunding

De crowdfunding is gehaald!

Met 101% zijn wij de trotse bezitters van de mogelijkheid tot een werkbare website, een toekomst en verbrede mogelijkheden. Maar we zijn vooral de trotse bezitters van een trouwe, liefdevolle en enorm grote fanbase. Dat hoopten we al, maar om zo duidelijk te merken aan donaties en reacties dat er zo veel Ei-enthousiastelingen zijn is geweldig! Wij zijn bezig met het organiseren van de tegenprestaties dus de donateurs ontvangen daarover asap bericht.

Voor nu onze grote grote dank. Jullie zijn de basis en toekomst van Tijdschrift Ei. Het beste wat we kunnen doen als dank is talent blijven ondersteunen in hun ontwikkeling en mooie nummers blijven maken. Dus daar gaan we maar gewoon mee aan de slag. Dankzij jullie!

Melanie Hessels
Kim Ville
Rinske Kegel
Hester van Beers
Oscar Spaans
Cloë Petit
Maarten van der Werf
Julien Staartjes
Annemarie Postma
Pieter Drift
Marlou Kusters
Reinjan Mulder
Robin Blanker
Simone Bennett
Bram Hogenkamp
Elke Bos
Maran Nijmeijer

Gary Sheikkariem
Hanne Arendzen
Monique de Groot
Barbara Wonink
Katty Gerez
Ulrika Klomp
F.H.
W.R. Enzerink
Sera Markoff
Tom van der Wees
Janneke Nijmeijer
Erika Schlatter
Wieteke Douwenga
Maaike Bergstra
K. Stam
Floor Schrijvers
Suzanne Dirne
Karin Redert
Margot de Groot
Jessica Swinkels
Marijn van Berckel
Boekwetenschap UvA
Ineke Loots
C.A.L. Lutz
Moniek Spaans
Dirk Urbanke
Liesbeth Stellingwerf
Gerard Scharn
Fabian Stolk
Ineke Hage
Mieke van Steen
Victor Zweers
Jos Rouw (50% Jos!)
Benjamin Namane
Bart Voorbergen
Margriet Essink
Nico Dros
Dolf Pereboom
Nicole Kaandorp
Sem Enzerink
W. van Rooij
Sanne van der Bosch
Rick Bleumink
Irwan Droog
Gloria van der Fluit
Marten Hoekstra
Coen Peppelenbos
Hans Hogenkamp
Marijn Sikken
Pepijn Kerstens
Liesbeth Lichtendahl
Marjan Schmalz
Nico Voskamp
Linda Ooms
Astrid Oudheusden
Lotte Akkerman
Lisa van Campenhout
Babs Gons
Saskia Bezoen
Misha Beliën
Dirk Heijnekamp
Marlies Drooger
Merlijn van Oostrum
Marieke Houwers
Rit Look
En de 40 overige donateurs die anoniem wensten te blijven.


Ei crowdfundt! Want weten jullie nog dat jullie met de handen in het haar probeerden Ei te laden? Dat was afschuwelijk. Vonden wij ook. Dus hebben we geld nodig om te zorgen dat een professionele sitebouwer aan de slag kan met ons moederschip – de website.

Tijdschrift Ei – de evolutie

We knutselden vroeger allemaal weleens een eigen tijdschriftje toch? Met nietjes en lijm, en vol glitters, vilstiften hanenpoten en impressionistisch te noemen beelden. Wij – Suzan, Mathilde, Annosh, Arin, Tova en Marieke – beschouwen Tijdschrift Ei als geëvolueerde versie van zo’n kindertijdschrift. Sinds 2009 is Ei een online podium voor jonge makers dat, geheel zonder subsidie, originele literaire teksten en prikkelende beelden publiceert. Maar onze website, het publicatieplatform, van Tijdschrift Ei is onstabiel en moet nodig gerenoveerd worden. Omdat we draaien op onbetaalde vrijwilligers en geen winstoogmerk hebben, starten we een crowdfundingsactie, zodat een professionele sitebouwer aan de slag kan om de website op duurzame wijze op te schonen en uitbreiden. Dit doen we via crowdfundingswebsite Voor de Kunst. Doneren kan al vanaf €10,00. Alle tegenprestaties zijn in Ei-stijl: door beginnende makers, eigenwijs en kunstzinnig.

Tijdschrift Ei – een leerplek

In plaats van te knippen en nieten aan het tijdschrift, verricht de redactie graafwerk naar ongeslepen diamanten en zoekt jong en talentvol gespuis. We zijn een podium dat zich graag laat beklimmen, groei en talentontwikkeling zijn dan ook belangrijke doelstelling voor Ei. En met succes, want we zijn al vaak een opstapje geweest voor de vervolgcarrière van schrijvers en makers. Kijk voor voorbeelden naar het filmpje op onze crowdfundpagina. Maar voor ons is Ei ook een leerplek. Het opsporen, contacten en begeleiden van de beginnende – vaak jonge – makers kan spannend zijn. Natuurlijk hebben we een achtergrond in tekst of beeld, maar begeleiding is iets wat je alleen leert door het te doen. Net als het in elkaar zetten van een digitaal tijdschrift, samenwerken, thema’s bedenken en overeenstemming bereiken over hoe de nummers te vullen. Dit werk resulteert (bijna) maandelijks in mooie, verrassende themanummers én in manifestaties daarbuiten. Zo hadden we een zeer succesvolle schrijfwedstrijd, met als uitgangspunt een illustratie van Joren Joshua. Of denk aan het estafetteverhaal, het megalomane – en langdurende – project waarbij we vier schrijvers, Megan van Kessel, Pim Lammers, Rinkse Kegel en Jeroen van Goor, sámen een verhaal lieten schrijven door de volgende in de rij telkens te laten reageren op wat haar/zijn voorganger geschreven had. Het resultaat daarvan, ‘Op sterk water’, zouden we graag laten verstrippen, zodat beeld en tekst weer samenkomen. Maar belangrijker: we hebben al ruim acht jaar veel enthousiaste lezers van ons tijdschrift. Ei bestaat vóór en dóór jullie. Dus als je dit leest: vóór jou en dóór jou! Dat kun je nu waarmaken door te doneren.

Tijdschrift Ei – jullie doen zoveel!

Een bijdrage aan de crowdfundingscampagne zorgt ervoor dat de website van Tijdschrift Ei toegankelijk blijft en dat jonge, beginnende makers en redacteuren uit (met name) Nederland en Vlaanderen een podium en leerplek behouden. De campagne financiert het voortbestaan van een unieke kruisbestuiving tussen woord en beeld op Nederlandse en Vlaamse bodem. Daarnaast is Tijdschrift Ei een plek waar jonge makers ontdekt worden. Zo werkten we met – inmiddels algemener bekend – talent als: Sytske van Koeveringhe, Roos van Rijswijk, Britt Dorenbosch, Joubert Pignon, Levi van Veluw, Laura van der Haar, Eva Meijer, Joren Joshua, Delphine Lecompte, Jasper Rietman, Emma Levie, Aaron Rookus, Marijn Sikken, Rebekka de Wit, Martijn Smits, Daniel Rozendaal, Hannah van Wieringen, Julia Wertz, Arthur Steenbrugge, Jans Muskee, Shamisa Debroey, Joris van Oosterwijk, Roelof ten Napel, Jelmer Konjo, Luuk Imhann, Marte Haverkamp, Jonathan Griffioen, Annegien van Doorn en, nu ja, genoeg namen. Daarnaast is er nog de berg jonge makers en schrijvers die nu op weg zijn naar de erkenning. Bekijk de bovenste nummers maar!

Geen zin – Joren Joshua

Tijdschrift Ei – voor tekst en beeld: ook in de tegenprestaties

Ei is een kunsttijdschrift, het draait om schoonheid, dus natuurlijk willen we geen concessies doen op vorm en inhoud. Doordat ons platform – de website – zo vaak dwarsligt kunnen we dit niet altijd waarmaken. Dankzij de crowdfunding kan Ei blijven staan én de kwaliteit leveren die wij noodzakelijk vinden. De melding *ERROR ERROR ERROR ERROR ERROR ERROR ERROR ERROR* levert zeker frictie op, maar niet de soort die we zoeken. Wat we wel zoeken zijn dwarsverbanden tussen beeld en tekst. Woord zoent beeld, beeld zoent woord zogezegd. Door de combinatie van kunstuitingen en het aangaan van experimenten ontstaan de schurende vlakken van de kunst. Ons motto is niet voor niets ‘F(r)ictie in woord en beeld’! Humor en speelsheid vinden we belangrijk, mits in balans gehouden door de donkerste paletkleuren en geschreven gedachten. Dit alles vind je ook terug in onze tegenprestaties.

Een paar voorbeelden:
– Een boekenlegger met een echt Ei-ig gedicht en bijbehorende illustratie. Zo kun je Ei altijd tussen je boek leggen. En dat boek ergens vergeten, zodat je meer mensen besmet met Ei.
– Inzicht in het werkproces van talent Cesar Majorana! Hoe? Een mooie print van de eerste versie van zijn verhaal voor Ei mét redactieaanwijzigingen van redacteur Marieke de Groot.
– Een verhaal of beeld waarin jij/u/jouw/uw bedrijf/instelling/organisatie de hoofdrol speelt én een vermelding op de Ei-site.
Zie hier de rest.

Floor Dekkers

Tijdschrift Ei – even concreet over die donatie

Waar we je donatie voor gaan gebruiken is het inhuren van een ervaren, professionele sitebouwer. Hij zal niet alleen zorgen dat de website nú werkt, maar ook dat deze klaar is voor de toekomst. Wat Ei daarna kan en is:

  • kan blijven bijdragen aan talentontwikkeling
  • op alle devices foutloos draait
  • geen concessies op vorm en inhoud hoeft te doen
  • scherpe en strakke vormgeving heeft, passend bij de inhoud
  • de site kan aanpassen wanneer de tijd daarom vraagt
  • alle mogelijkheden van het digitale kan gebruiken, bijvoorbeeld de mogelijkheden van bewegend beeld en (letterlijk) spóken word uitdiepen.

Met jouw donatie zorg je ervoor dat een ervaren, professionele sitebouwer aan de slag kan met het moederschip van Ei: de site. Hij zal niet alleen zorgen dat de website nú werkt, maar ook dat deze klaar is voor de toekomst. Zodat Ei kan blijven bestaan. Dus zorg voor jezelf én voor ons en help Ei! With a little help from jullie, our friends, companeros, draugai, Frënn amis,intimes, ystävät, 友人, приятели und Freunde kunnen we nog lang doorgaan met een gratis toegankelijk Ei maken en eigenzinnige beelden en teksten jullie richting op sturen en jonge makers helpen in hun ontwikkeling. Dus come over to the oval site!